CHKBiotech sukses nggawe kit deteksi kanggo varian coronavirus anyar

Galur Varian Coronavirus Anyar 501Y-V2 ing Afrika Kidul
Ing tanggal 18 Desember 2020, Afrika Selatan ndeteksi mutan 501Y-V2 saka coronavirus anyar. Saiki mutan Afrika Selatan wis nyebar menyang luwih saka 20 negara. Eksperimen nuduhake manawa ing ndhuwur Mutants virus New Corona bisa uga duwe varian Coronavirus Anyar liyane saka mutasi K417N / T, E484K lan N501Y sing bisa nyuda kemampuan netralake antibodi netralake plasma sing diinduksi saka vaksin. Nanging, dibandhingake karo genom referensi Wuh01 (nomer urut-urutan MN908947), 501Y.V2 saka urutan genom Afrika Selatan duwe 23 jinis nukleotida. Nduwe mutasi N501Y sing padha karo sub-jinis mutant B.1.1.7 ing Britain, nanging isih ngemot mutasi ing rong situs utama E484K lan K417N protein S sing duweni efek sing bisa penting tumrap infeksi virus kasebut.

New Coronavirus minangka Virus RNA sing terdampar Tunggal, sing mutasi Genom luwih asring. Deteksi target siji bisa kanthi gampang nyebabake deteksi sampel sing kurang ngemot virus lan galur virus sing bermutasi. Tingkat pamriksan maneh ing siji positif ing deteksi target, bisa nganti luwih saka 10%, sing bisa nambah beban kerja lan nambah wektu diagnosis. Deteksi multi-target lan verifikasi bebarengan kanggo saben target bisa nambah tingkat deteksi lan nggampangake diagnosis awal.

news1

Gambar 1. Diagram skema mekanisme infeksi Coronavirus Anyar

New Coronavirus Mutant B.1.1.7 Inggris
Tanggal 26 Desember 2020, makalah ilmiah pertama Galur B.1.1.7 diterbitake kanthi online. Institute of Hygiene University of London UK and Tropical Diseases, negesake manawa B.1.1.7 Strain luwih bisa nyebar tinimbang galur liyane, yaiku luwih saka 56% (95% CI 50-74%). Amarga galur mutan anyar iki nduweni daya transmisi sing luwih jelas, mula dadi angel kanggo ngontrol COVID-19. Dina sabanjure, Universitas Birmingham ing Inggris ngunggah artikel ing MedRxiv. Panliten kasebut nemokake manawa salinan salinan gen ORF1ab lan N ing pasien sing kena galur mutan B.1.1.7 (putusane S-gen) mundhak sacara signifikan; kedadean iki dipantau ing populasi. Artikel iki nuduhake manawa pasien sing kena infeksi mutan B.1.1.7 ing Inggris duwe viral load sing luwih dhuwur banget, mula mutan iki uga bisa uga luwih patogen.

1

Gambar 2. Urutan mutasi genom sing ana ing galur mutan coronavirus B.1.1.7 ing Inggris

2

Gambar 3. Mutasi N501Y kedadeyan ing Inggris lan Afrika Selatan Varian

Kit Deteksi Varian Coronavirus Anyar
Chuangkun Biotech Inc. wis sukses nggawe kit deteksi kanggo varian coronavirus anyar B.1.1.7 lan 501Y-V2.

Keuntungan produk iki: sensitivitas dhuwur, deteksi simultan saka 4 target, kalebu situs mutasi utama galur mutan B.1.1.7 lan galur mutan 501Y.V2 Afrika Selatan. Kit iki bisa ndeteksi simultan situs mutasi N501Y, HV69-70del, E484K, lan gen S coronavirus anyar; Tes cepet: butuh 1 jam 30 menit kanggo asil koleksi.

3

Gambar 4. Deteksi Kurva Amplifikasi Varian COVID-19 Britain

4

Gambar 5. Deteksi Kurva Amplifikasi Varian Afrika Kidul COVID-19

5

Gambar 6. Tipe liar saka kurva amplifikasi coronavirus Anyar

Ora jelas kepiye mutasi kasebut nglumpukake pengaruh jangka panjang saka COVID-19 pandemi sing bener. Nanging iki ngelingake manawa mutasi kasebut bisa mengaruhi efektivitas kekebalan alami lan kekebalan sing ditindakake dening vaksinasi. Iki uga ngelingake yen kudu ngawasi virus corona anyar kanthi suwe lan nganyari vaksin COVID-19 kanggo ngatasi evolusi coronavirus anyar.


Wektu kiriman: Mar-12-2021